Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’de yeni Anayasa mesaisi sürüyor: Dördüncü çalıştayda yasama ve yürütme masada – Birlik Haber Ajansı

ANKARA-BHA Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışı AK Parti,


ANKARA-BHA



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışı

AK Parti, Türkiye’nin sivil bir anayasa yapma hedefi doğrultusunda yürüttüğü “Yeni Anayasa Çalıştayları” serisinin dördüncüsünü bugün Genel Merkez’de gerçekleştirdi. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında düzenlenen çalıştaya hukuk, kamu yönetimi, siyaset bilimi, sosyoloji ve felsefe gibi farklı disiplinlerden akademisyenler katıldı.

Hayati Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana gündeminde yer alan yeni anayasa hedefinden vazgeçmediğini belirterek, “Anayasa’nın ilk dört maddesi bizim için tartışma konusu değildir. Bu maddeler mahfuz kalmak kaydıyla, Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak, sivil ve kapsayıcı bir anayasa hedefimiz var” dedi.

Yazıcı, daha önceki çalıştaylarda anayasa yapım yöntemi, meslek kuruluşlarının beklentileri ve temel hak ve özgürlükler gibi konuların ele alındığını hatırlatarak, dördüncü çalıştayda “yasama ve yürütme organlarının yeni anayasada nasıl yapılandırılması gerektiği” sorusuna yanıt arandığını kaydetti.

Çalıştayda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin pratiği de masaya yatırıldı. “Sistemin tıkanması söz konusu değil” diyen Yazıcı, her sistemde zamanla ortaya çıkan uygulama sorunlarının değerlendirilebileceğini ve gerekli revizyonların yapılabileceğini söyledi.

Gelecek dönemde yargı konulu bir çalıştay ve siyaset deneyimi olan isimlerle kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını açıklayan Yazıcı, “Bu süreci birkaç ay içinde tamamlayacağız. Parlamento aritmetiği uygun olursa, Türkiye Yüzyılı’nın anayasasını bu Meclis yapar” ifadelerini kullandı.

“Anayasa yapmak milletin hakkıdır” diyen Yazıcı, bu hakkın kullanılması için geniş toplumsal mutabakatın ve siyasi uzlaşının önemine işaret etti: “Mecliste konsensüs oluşmadan anayasa yapılmaz. Biz bunu biliyoruz ve o ortak zemini oluşturmaya çalışıyoruz.”